Näyttely: Eeva ja Eero Matinollin kotikirjasto

 

Kouluneuvos Eeva Matinolli (1930–2016) toimi lähes koko työuransa Puolalan yhteislyseon ja sittemmin Puolalanmäen lukion ja Puolalan koulun opettajana ja rehtorina. Käytännön koulutyön sekä opetuksen kehittämiseen liittyvien tehtäviensä lisäksi hän Matinolli oli innokas Suomen historian tutkija. Syksyllä 2021 Turun Yliopistosäätiö perusti Matinollin testamenttilahjoituksen turvin rahaston, josta tuetaan Turun yliopistossa tehtävää Suomen historian tutkimusta vuosittain yli 40 000 eurolla.

Eeva Matinollin puoliso, dosentti Eero Matinolli (1924–1981), oli niin ikään historiantutkija, joka oli erikoistunut kirkkohistoriaan sekä papiston tutkimukseen. Yhteinen kiinnostus historiaa kohtaan näkyy selvästi pariskunnan kotikirjastossa, jota Vanhalinnassa esitellään näyttelynä. Kirjasto sisältää erityisen paljon erilaisia historiateoksia mutta myös lukuisia muita aihealueita, jotka kertovat Matinollien mielenkiinnon kohteiden laajasta kirjosta. Yhteensä niteitä on yli 3000.

Näyttely on esillä Vanhalinnan kellarikerroksessa 20.10.2021–20.3.2022. Esittelemme näyttelyä arkipäivisin ennakkovarauksesta. Sunnuntaisin näyttelyä pääsee katsomaan museon ollessa avoinna klo 13–16.

Tervetuloa!