Vanhalinna hakee museoamanuenssia

Vanhalinnan museo hakee museoamanuenssia kahden vuoden määräaikaiseen työsuhteeseen.

Museoamanuenssin tehtäviin kuuluvat:

  • osallistuminen näyttelyiden ja tapahtumien suunnitteluun ja toteutukseen
  • museokokoelmien hoito, luettelointi ja digitointi
  • museopedagogiset tehtävät
  • yleisötyö: opastaminen, työpajaohjaus, yleisöpalvelu
  • opastusjärjestelyt
  • museokaupan ylläpito
  • osallistuminen yhteistyöprojekteihin ja hankkeisiin
  • yhteistyö Turun yliopiston kanssa (erityisesti arkeologia, kansatiede, museologia sekä biodiversiteettiyksikkö ja Turun normaalikoulu).

Kelpoisuusvaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto museoaineissa sekä suoritetut museologian perusopinnot. Tehtävän hoito edellyttää oma-aloitteisuutta, hyvää yhteistyökykyä, idearikkautta ja sujuvaa asiakaspalvelutaitoa. Viestintäosaaminen katsotaan eduksi.

Etusijalla ovat äskettäin valmistuneet ja työuransa alussa olevat museoammattilaiset.

Aloitus tehtävässä 1.3.2023 tai sopimuksen mukaan.

Vanhalinna on ammatillisesti hoidettu museo, joka sijaitsee Liedossa Vanhan Härkätien varrella Aurajokilaakson kulttuurimaisemassa. Museokokoelman perustana on Ester ja Mauno Wanhalinnan vuonna 1956 Turun Yliopistolle antama lahjoitus, joka käsitti Vanhalinnan tilan irtaimistoineen. Vanhalinnan perusnäyttelyt esittelevät Wanhalinnojen kartanokotia, maaseudun kansankulttuuria sekä Aurajokilaakson arkeologista tutkimusta. Perusnäyttelyiden lisäksi Vanhalinnassa on vuosittain vaihtuvia näyttelyitä. Vanhalinnassa järjestetään myös erilaisia tapahtumia, konsertteja ja seminaareja.

 

Vapaamuotoinen hakemus palkkatoivomuksella ja ansioluettelo tulee toimittaa joko sähköisenä tai postitse Vanhalinnaan 31.1.2023 mennessä osoitteeseen lauri.viinikkala@utu.fi tai Liedon Vanhalinna, Vanha Härkätie 111, 21410 Vanhalinna. Viestiin / kuoreen merkintä ”Museoamanuenssi”

Lisätiedot: toiminnanjohtaja Lauri Viinikkala, 050 308 8167.  Parhaiten tavoitettavissa ke 18.1. klo 17–18 ja ti 24.1. klo 13–14.