Kotimuseon ruokasalin katettu pöytä.

Näyttelyt

Vanhalinnan museoon voi tutustua myös mobiilisti!

Elämänlanka

Härkätallissa sijaitseva Elämänlanka-näyttely kertoo ihmiselämän kulusta, arjesta ja juhlasta Lounais-Suomessa 1800-luvulla. Näyttely keskittyy elämän suuriin tapahtumiin kuten avioliiton solmiseen ja perheen perustamiseen. Näyttelyssä kulkevat myös rinnakkain kirkon opit hyvästä elämästä ja kansanuskomukset pahan karkottamiseksi.

Näyttelyssä edetään lapsuudesta nuoruuteen, parin ja perheen muodostamisen kautta vanhuuden turvaamiseen ja lopulta irtautumiseen.

Näyttelyyn voi tutustua myös virtuaalisesti.
Virtuaaliesittely on toteutettu opiskelijoiden harjoitustyönä.  Tekijät: Emilia Voutilainen, Ida Heino, Salla Kollanen, Sara Vatanen, Judith Frischknecht

Kartanokotimuseo

Mauno ja Ester Wanhalinnan perinnettä vaalii kartanokotimuseo, jonka aarteita ovat Turun yliopiston Phoenixin kalusteet. Esillä on pääasiassa sotien jälkeisen ajan huonekaluja ja esineistöä.

Näyttely rakentuu kartanorakennuksen alakerran huoneista, joista nähtävillä ovat sali, ruokasali, mamsellin kammari, Kultarantahuone, isännän huone ja keittiö. Jokainen huone kertoo oman osansa Vanhalinnan tilan ja kartanon historiasta sekä sen omistajista.

Ajan virtaa Aurajokilaaksossa

Arkeologinen perusnäyttely tutustuttaa vierailijansa Aurajokilaakson esihistoriaan erilaisten teemojen kautta. Erityisinä kohteina näyttelyssä ovat Vanhalinnan linnavuoren pitkä historia sekä Aittamäen kalmistoalueen henkinen elämä. Lisäksi näyttely kertoo arkeologisesta tiedonmuodostuksesta ja siitä, miten maasta kaivetut esineet ja niiden kappaleet saadaan kertomaan oman aikansa elämästä. Näyttelyn esineet kertovat esivanhempiemme elämästä, tavoista ja uskomuksista Aurajokilaaksossa kivikaudelta aina keskiajan alkuun saakka.

Näyttely sijaitsee Vanhalinnan päärakennuksen kellarikerroksessa.

Liedon Säästöpankki ja säästölippaat

Vanhaan pihasaunaan rakennettu näyttely esittelee Liedon Säästöpankin esineistöä sekä erilaisia säästölippaita. Rakennuksesta löytyvät sekä pieni pankkikonttori että pankkineidin oma huone.

 

Lentäjän siivin – RAF:n ja RCAF:n lentäjien historiaa pukujen muodossa

 

 

 

 

 

 

Arma Aboa ry:n toteuttama näyttely esittelee Yhdistyneen kuningaskunnan kuninkaallisten ilmavoimien (RAF) ja Kanadan kuninkaallisten ilmavoimien (RCAF) lentäjien pukukavalkadia 1930-luvulta 1960-luvulle saakka. Esillä on kuusi pukua varusteineen sekä muuta esineistöä. Näyttely on mielenkiintoinen katsaus lentäjien henkilöhistorioihin sekä heidän käyttämiinsä pukuihin ja varusteisiin.

Näyttely on avoinna pääsiäiseen 2024 asti.