Kotimuseon ruokasalin katettu pöytä.

Näyttelyt

Vanhalinnan museoon voi tutustua myös mobiilisti!

Elämänlanka

Härkätallissa sijaitseva Elämänlanka-näyttely kertoo ihmiselämän kulusta, arjesta ja juhlasta Lounais-Suomessa 1800-luvulla. Näyttely keskittyy elämän suuriin tapahtumiin kuten avioliiton solmiseen ja perheen perustamiseen. Näyttelyssä kulkevat myös rinnakkain kirkon opit hyvästä elämästä ja kansanuskomukset pahan karkottamiseksi.

Näyttelyssä edetään lapsuudesta nuoruuteen, parin ja perheen muodostamisen kautta vanhuuden turvaamiseen ja lopulta irtautumiseen.

Kartanokotimuseo

Mauno ja Ester Wanhalinnan perinnettä vaalii kartanokotimuseo, jonka aarteita ovat Turun yliopiston Phoenixin kalusteet. Esillä on pääasiassa sotien jälkeisen ajan huonekaluja ja esineistöä.

Näyttely rakentuu kartanorakennuksen alakerran huoneista, joista nähtävillä ovat sali, ruokasali, mamsellin kammari, Kultarantahuone, isännän huone ja keittiö. Jokainen huone kertoo oman osansa Vanhalinnan tilan ja kartanon historiasta sekä sen omistajista.

Liedon Säästöpankki ja säästölippaat

Vanhaan pihasaunaan rakennettu näyttely esittelee Liedon Säästöpankin esineistöä sekä erilaisia säästölippaita. Rakennuksesta löytyvät sekä pieni pankkikonttori että pankkineidin oma huone.

Juhlavat kaiverrukset

Arma Aboa -saliin rakennettu näyttely esittelee kaiverrettuja aseita ja juhla-aseita 1800 -luvulta aina 1990-luvulle asti.

Esillä on muun muassa Coltin, Sakon ja Valmetin valmistamia juhla-aseita upeine kaiverruksineen alkuperäisissä keräilylaatikoissaan.

Näyttely on esillä kevääseen 2023.