Kotimuseon ruokasalin katettu pöytä.

Näyttelyt

Vanhalinnan museoon voi tutustua myös mobiilisti!

Elämänlanka

Elämänlanka-näyttely kertoo ihmiselämän kulusta, arjesta ja juhlasta Lounais-Suomessa 1800-luvulla. Näyttely keskittyy elämän suuriin tapahtumiin kuten avioliiton solmiseen ja perheen perustamiseen. Näyttelyssä kulkevat myös rinnakkain kirkon opit hyvästä elämästä ja kansanuskomukset pahan karkottamiseksi.

Näyttelyssä edetään lapsuudesta nuoruuteen, parin ja perheen muodostamisen kautta vanhuuden turvaamiseen ja lopulta irtautumiseen.

Kartanokotimuseo

Mauno ja Ester Wanhalinnan perinnettä vaalii kartanokotimuseo, jonka aarteita ovat Turun yliopiston Phoenixin kalusteet. Esillä on pääasiassa sotien jälkeisen ajan huonekaluja ja esineistöä.

Näyttely rakentuu kartanorakennuksen alakerran huoneista, joista nähtävillä ovat sali, ruokasali, mamsellin kammari, Kultarantahuone, isännän huone ja keittiö. Jokainen huone kertoo oman osansa Vanhalinnan tilan ja kartanon historiasta sekä sen omistajista.

Suomalaisia upseerikohtaloita sotilaspukujen kertomina 1922–1945

Vanhalinnan museon Arma Aboa -saliin tehty näyttely kertoo nimettyjen sotilaspukujen ja esineiden kautta upseerien matkasta sodissamme 1939–1945.

Sotilaspukujen kehitys Suomessa alkoi heti itsenäisyyden alkutaipaleella hienoista m/22 paraatipuvuista enemmän käytännöllisiin ja kenttäolosuhteisiin sopiviin pukuihin m/36 kesäversioineen.

Esillä olevat erilaiset kunniamerkit, niiden myöntökirjat ja erilaisten kurssien diplomit valokuvien kera valottavat ammattiupseerien elämää sotilasuralla läpi sotiemme 1918 ja 1939–1945.

Näyttely on esillä vuoden 2021 loppuun.

Kuva: Eversti m/22 paraatipuvussa. Yksityiskokoelma