Koululaisryhmät

Vanhalinnan museo vie aikamatkalle menneisyyteen aina viikinkiajasta sotien jälkeiseen aikaan. Vanhalinnan linnavuori ja Aittamäen kalmisto ovat arkeologisia muinaisjäännöksiä, joiden esinelöydöt ovat esillä Vanhalinnan museossa. Myös kulttuuripolut perehdyttävät alueen historiaan ja arkeologin työhön. Katso lisätietoa kulttuuripoluista Kulttuuripolut-välilehdeltä.

Vanhalinnan perusnäyttely Elämänlanka kertoo ihmisen elinkaaresta 1800-luvulla. Näyttelyssä kerrotaan, miten ihmiset elivät, mitkä olivat tärkeimmät virstanpylväät elämässä ja miten voimakas vaikutus vanhoilla kansanuskomuksilla ja kirkolla oli ihmisten elämään.

Päärakennuksen kotimuseossa pääsee kurkistamaan, miten taas elettiin heti sotien jälkeisellä ajalla 1940-luvulla. Ensisilmäyksellä koti vaikuttaa ihan tavalliselta, mutta kun tarkemmin katsoo, huomaa, että monet tutut ja tärkeät asiat puuttuvat.

Vanhalinnan näyttelyissä ja ulkopoluilla voi kiertää itsenäisesti tai oppaan johdolla.

Varaa vierailuaika

Kouluryhmien museovierailu Vanhalinnaan järjestyy sopimuksen mukaan kaikkina aikoina ympäri vuoden.

Sisäänpääsymaksu: 1 € / oppilas
Opastus: 65 € / ryhmä (ryhmä max. 30 oppilasta)

Mobiiliopas

Vanhalinnan mobiilioppaassa on materiaalia näyttelyiden tueksi. Mobiilioppaassa on myös näyttelyitä, joita ei ole enää Vanhalinnassa esillä, mutta joiden materiaali on koottu mobiilioppaaseen.

Lisätiedot ja varaukset

vanhalinna@utu.fi
010 292 7090 (arkisin 9–16)